Bezplatné ocenenie

Zhodnotenie roka 2023 a očakávania od toho nového

Realitná spoločnosť BpV Group nie je štandardná realitná kancelária. Byty totiž hlavne vykupuje, prerába a následne predáva novým majiteľom. Výhodou je, že byt si viete zarezervovať už v priebehu rekonštrukcie a priamo do nej zasiahnuť – výber dekorov, obkladov, podláh i sanity. „Bežne sme ročne takto prerobili a predali približne 40 bytov, v roku 2023 to bolo o niečo menej, ale zase sme sa venovali aj zákazkám pozostávajúcich iba z rekonštrukcií,“ uviedla partnerka BpV Group Martina Mošková. Vyzdvihuje, že práce vždy postupujú systematicky, čo je dôležité pre klienta. „V roku 2023 sme boli prísnejší na kritériá, podľa ktorých sme kupovali byty. Vyhýbali sme sa nezrekonštruovaným bytovkám alebo chýbajúcemu výťahu, aby sme si nezužovali počet budúcich záujemcov o kúpu,“ vysvetlila konateľka spoločnosti, ktorej sa darí prerábať byty kvalitne a rýchlo, keďže majú výborné partie majstrov a spoľahlivých dodávateľov.

Ako vyzeral rok 2023

V prvom kvartáli 2023 sa dopredávali hotové byty z predchádzajúceho obdobia. Po niekoľkých mesiacoch však trh veľmi spomalil, čo bolo cítiť hlavne pri predaji bytov. „Práve vtedy sme začali viac pracovať s klientmi, komunikovať benefity, systém práce a výhody spolupráce. Investovali sme aj do kooperácie s dodávateľmi, aby našim klientom vedeli poskytnúť kvalitné materiály v rýchlom čase, za prijateľné ceny a v modernom dizajne. V lete sa už trh oživil a evidovali sme záujem o kúpu prerobených bytov nielen v aktuálnej chvíli, ale aj plánovane do budúcnosti. Vracali sa klienti, ktorí sa rozhodovali, chceli vidieť viac bytov, podrobnejšie zvažovali. Záver roka bol ideálny – predali sme všetky byty v ponuke, takže rok 2024 štartujeme nákupom hneď štyroch bytov v Dubnici aj v Trenčíne, ktoré začneme prerábať,“ zhodnotila Martina Mošková. Podľa jej slov si spoločnosť splnila svoj cieľ, väčšou orientáciou na zákazníka a lepšou komunikáciou s ním nielen ohľadom kúpy a rekonštrukcie, ale aj financovania. Hlavnou zmenou bolo vyhľadávanie bytov na mieru podľa predstáv budúceho majiteľa.

Najväčšiu rolu zohrávajú ľudia

Napredovanie spoločnosti stojí na pevných základoch a to nielen na rozhodnutiach vedenia, ale aj efektívnejšej administratíve, systematickej práci majstrov a spoľahlivosti dodávateľov. „Kúpeľňové štúdio TOMI, kuchynské štúdio Nová kuchyňa a stavebné materiály od Stavmatu – nebyť podpory, ochoty a spolupráce s našimi dodávateľmi, neboli by sme tam, kde teraz. Môžeme sa na nich spoľahnúť, sú nám oporu a vychádzajú nám v ústrety, z čoho pozitívne čerpajú hlavne naši klienti, lebo majú nízke ceny, kvalitný dizajn a rýchle dodanie,“ dodáva M. Mošková. Spoločnosť napreduje aj v online svete v podobe novej webovej stránky www.bvp.sk, inzercii na ďalších realitných portáloch a väčšej propagácii na sociálnych sieťach. V roku 2024 sa chce viac dostať do povedomia ľudí v Dubnici i v Trenčíne a efektívnejšie propagovať svoju prácu. Na prvom mieste však ostáva vždy klient a hlavne to, aby si s pomocou BpV vytvoril svoj nový vysnívaný domov za prijateľnú sumu a v krátkom čase.

Prognóza na rok 2024

BpV Group odhaduje, že rok 2024 sa bude po realitnej stránke stále hýbať v pomalšom tempe. Prvotný šok z vyšších úrokových sadzieb už opadol a ľudia sa budú musieť prispôsobiť.  Veľa bude záležať od podpory hypoték a financovania zo strany štátu a zároveň aj prísľubov vlády o zastropovaní cien energií, lebo pre ľudí je dôležitá istota, že dokážu zvládnuť financovanie hypotekárneho úveru a ďalších poplatkov spojených s nehnuteľnosťou. 

Autor: Team BpV

Súhlas so spracovaním osobných údajov

Dotknutá osoba v súlade s príslušnými ustanoveniami zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len ,,ZoOOÚ“) potvrdzuje správnosť a aktuálnosť svojich osobných údajov uvedených v kontaktom formulári. Dotknutá osoba týmto čestne vyhlasuje, že udeľuje prevádzkovateľovi svoj výslovný, slobodný, vážny a bezvýhradný súhlas so spracúvaním jej osobných údajov v rozsahu: meno, priezvisko, telefonický kontakt, e-mailová adresa na účel kontaktovania dotknutej osoby ako záujemcu o spoluprácu v informačnom systéme sprostredkovateľa ,,klienti“ počas doby 180 dní od udelenia tohto súhlasu. Dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať tento súhlas so spracovaním osobných údajov rovnakým spôsobom, akým ho udelila. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania osobných údajov založeného na súhlase pred jeho odvolaním. Práva dotknutej osoby vymedzujú najmä §§ 19 – 30 ZoOOÚ. Práva a povinnosti sprostredkovateľa, ako prevádzkovateľa, vymedzujú najmä §§ 31 – 46 ZoOOÚ. Dotknutá osoba potvrdzuje, že sprostredkovateľ splnil svoju oznamovaciu povinnosť v rozsahu požadovanom ZoOOÚ. Dotknutá osoba berie na vedomie, že na zabezpečenie toho, že spracúvanie jej osobných údajov sa vykonáva v súlade so ZoOOÚ sprostredkovateľ prijal primerané technické, organizačné a personálne opatrenia zodpovedajúce spôsobu spracúvania osobných údajov, pričom zobral do úvahy najmä použiteľné technické prostriedky, dôvernosť a dôležitosť spracúvaných osobných údajov, ako aj rozsah možných rizík, ktoré sú spôsobilé narušiť bezpečnosť alebo funkčnosť jeho informačných systémov. Sprostredkovateľ bude s osobnými údajmi dotknutej osoby zaobchádzať a nakladať v súlade s platnými a účinnými právnymi predpismi.