Bezplatné ocenenie

Najnovšie trendy v kúpeľniach

Najmenšia miestnosť v byte, ktorá si však pri zariaďovaní alebo rekonštrukcii zaslúži veľkú pozornosť – kúpeľňa. Mať doma funkčnú a zároveň estetickú kúpeľňu je výzvou. Vybrať si z množstva materiálov, dekorov a doplnkov tak, aby všetko spolu ladilo do príjemného celku a zároveň, aby priestor spĺňal svoju hlavnú funkciu. Aké sú najnovšie trendy? 

Prírodné materiály

Kúpeľňu neprerábame každý rok, preto je hlavnou požiadavkou, aby bola nadčasová. To vieme docieliť použitím materiálov ako kameň, drevo, kov, ktoré sú prírodného charakteru a preto snáď nikdy nevyjdú z módy. Keďže kúpeľne sú väčšinou menších rozmerov, oplatí sa staviť na bledšie farby a taký obklad, ktorý priestor zväčšuje. Horúcim trendom je veľkoformátový mramorový obklad, ktorý svojou antracitovou kresbou na bielom podklade pôsobí luxusne ale prirodzene. Keďže vytvára 3D efekt, priestor zväčšuje, čo je pri kúpeľniach veľmi žiadané. Dostatok svetla, prirodzenosť a minimalizmus sú výbornými pomocníkmi, aby výsledok stál za to.

Výrazné akcenty

Ak predsa chceme do kúpeľne dostať aj zaujímavý prvok, akcent, ktorý bude pútať pozornosť, môžeme zvoliť obklad so vzorom. Stačí aj na niektorú stenu alebo časť, ktorú chceme zvýrazniť. Trendom sú aj vzorové omietky alebo tapety s kvetmi, ktoré dodajú nielen štýl, ale aj teplo a útulnosť. Ak túžite po akcente, ale na veľké vstavané vzory nemáte odvahu, viete kúpeľňu oživiť výraznejšími farebnými doplnkami.

Kovové armatúry 

Najnovšími trendmi v kúpeľniach sú čierne armatúry – batérie, doplnky ale aj radiátory či rámy zrkadiel. Ak je na vás čierna moc výrazná, môžete siahnuť aj po mosadzných alebo medených verziách, ktoré pôsobia ako šperky a kúpeľniam dodajú svojim leskom šarm a eleganciu. Hodia sa na čierne aj biele umývadlá a vane.

Rady na záver

Kúpeľňu si pred zariadením či rekonštrukciou dobre premerajte. Vyberte si na internete nejaké inšpirácie a zavítajte do kúpeľňového štúdia, kde si budete môcť materiály prezrieť a posúdiť, či sú vhodné. Najväčším pomocníkom sú vizualizácie, vďaka ktorým si budete vedieť predstaviť rozloženie priestoru, farebnosť aj výber doplnkov. Väčšina kúpeľňových štúdií pri zakúpení materiálov poskytuje vizualizácie zdarma a profesionálni dizajnéri kúpeľní vám budú vedieť poradiť, aby ste sa pri zariaďovaní vyhli chybám. „Naším cieľom je spájať dizajn s funkčnosťou. Preto klientom pomáhame nakombinovať tie správne farby a materiály na základe priestoru, v akom sa kúpeľňa nachádza. Vytvárame grafický návrh kúpeľne, aby si klient mohol uvedomiť, čo by pridal, zmenil a čo je pre neho to pravé," uviedla dizajnérka z kúpeľňového štúdia TOMI v Ilave.

Autor: BpV Reality, vizualizácie kúpeľňové štúdio TOMI v Ilave

Súhlas so spracovaním osobných údajov

Dotknutá osoba v súlade s príslušnými ustanoveniami zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len ,,ZoOOÚ“) potvrdzuje správnosť a aktuálnosť svojich osobných údajov uvedených v kontaktom formulári. Dotknutá osoba týmto čestne vyhlasuje, že udeľuje prevádzkovateľovi svoj výslovný, slobodný, vážny a bezvýhradný súhlas so spracúvaním jej osobných údajov v rozsahu: meno, priezvisko, telefonický kontakt, e-mailová adresa na účel kontaktovania dotknutej osoby ako záujemcu o spoluprácu v informačnom systéme sprostredkovateľa ,,klienti“ počas doby 180 dní od udelenia tohto súhlasu. Dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať tento súhlas so spracovaním osobných údajov rovnakým spôsobom, akým ho udelila. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania osobných údajov založeného na súhlase pred jeho odvolaním. Práva dotknutej osoby vymedzujú najmä §§ 19 – 30 ZoOOÚ. Práva a povinnosti sprostredkovateľa, ako prevádzkovateľa, vymedzujú najmä §§ 31 – 46 ZoOOÚ. Dotknutá osoba potvrdzuje, že sprostredkovateľ splnil svoju oznamovaciu povinnosť v rozsahu požadovanom ZoOOÚ. Dotknutá osoba berie na vedomie, že na zabezpečenie toho, že spracúvanie jej osobných údajov sa vykonáva v súlade so ZoOOÚ sprostredkovateľ prijal primerané technické, organizačné a personálne opatrenia zodpovedajúce spôsobu spracúvania osobných údajov, pričom zobral do úvahy najmä použiteľné technické prostriedky, dôvernosť a dôležitosť spracúvaných osobných údajov, ako aj rozsah možných rizík, ktoré sú spôsobilé narušiť bezpečnosť alebo funkčnosť jeho informačných systémov. Sprostredkovateľ bude s osobnými údajmi dotknutej osoby zaobchádzať a nakladať v súlade s platnými a účinnými právnymi predpismi.